pozhlav pozhlav
Stránky pro psy DogSite.cz - Inzerce psů, plemena psů, psí články, výstavy psů
pozhlav pozhlav
poztop poztop
poztop poztop
vyhledávání poz
 
vyhledávání poz
poztop poztop
pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab
   
Máme štěňátka Tisk E-mail

Blog dlouhosrstého jezevčíka

Orina z Ostrožských jezer

  Tak Vás všechny mooooc zdravím. Jak jsem před časem štěkala, že na Mikuláše bych mohla mít štěňátka, tak se i stalo. Přesně na svátek sv. Mikuláše, který nosí dětem dárečky se mě narodily nádherné čtyři štěňátka. Mám tři kluky a jednu nádhernou holčičku. Pomalu si na sebe zvykáme a já jsem velmi ráda, že je konečně i vidím. To čekání už bylo dlouhé, ale stálo za to.

  Všichni budou mít červenou barvu i když jeden pejsek má zatím kožíšek jak kdyby ho ofoukl malý čertík. Ale já vím, že za pár týdnů bude mít kožíšek nádherný mahagonový. Doma pomalu vymýšlí, jak se budou jmenovat. Vanda, Vanessa nebo Venuše? A jak pejsi?

  Pánička mě zlobí, že jeden bude Vinetů, další Vikomt a můj nejmilejší Vilda. A mě nepustí ani ke slovu. Co když se mě ta jména nelíbí. Jako hrdá matka bych do toho měla co mluvit. No, uvidíme.

  Pro pobavení Vám vyštěkám, jak pánička strašně lže. Jak sama říká, lhali stejně jí, i jejím lidským předkům. Minulý týden dostali páničci od babičky zabitého králíka. Menší část naší rodiny králíka jí, další to naprosto odmítá. Když byla pánička malá, tak „králíka“ na oběd nikdy neměli, protože její babička někdy připravila kuře a to mělo jen dvě stehna, jak to známe i dnes. Kuře se obvykle peklo samostatně a podávalo s bramborem nebo rýží. Pak taky někdy měli na oběd „kuřo“.

Vrh V z Ostrožských jezer

To se peklo zásadně s bůčkem, všem velmi chutnalo, ale nikdo z rodiny nevěděl, co vlastně jí. Něco podobného teď udělala i pánička. Když doma řekla, že bude králík od babičky, tak se ze všech stran protesty jen řinuly. Proto ráno, když holky odešly do krasobruslení , tak pánička neváhala a celého králíka vykostila. Zbytky masa s kostmi dala upéct do trouby s kouskem plecka. Co ale udělala s vykoštěným masem? Králičí maso se osolí, trochu naklepe. Pak se obalí v hladké mouce, ve strouhance a na konec se namočí do vajíčka a rovnou dá  na pánev. Řízky se osmaží z obou dvou stran a skládají se do mísy na pečení. Kolem řízků se navrství hoooodně velké množství nakrájené syrové cibule a dál se přidá na kostičky nakrájená anglická slanina. Do pekáče se dá trošičku vody, pekáč se zavře a dá péct do trouby. Maso je hotové, až cibule nádherně ztmavne a změkne a po domě se vane skvělá vůně. Takovéto zapékání klidně může trvat i 1 hod.
  Každý pak dostal maso zaručeně bez králíka a oběd chutnal všem skvěle, holky si dokonce přidávali. Až večer jim pániček řekl, že jedli králíka. Na malou chvilku jim to vzalo chuť, ale protože tyto řízky jsou opravdu výborné, tak i ta chuť na „kuřo“ se jim rychle vrátila.
Jinak se pomalu chystáme na vánoce, ale do svátků Vám určitě ještě vyštěkám, jak malí rostou.

                                                                 Haf Vaše šťastná Orina s potomky.

P.S.: Ještě jsem si vzpomněla, že pánička říkala, že králičí maso se může nahradit vepřovým nebo kuřecím.

 
< Předch.   Další >

 
 
pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab pozstrtab
pozpat pozpat pozpat
pozpat pozpat pozpat